Brina Kafol Žust je pričela igrati flavto pri Prof. Nataši Hladnik in Prof. Mateju Grahku v Ljubljani. Šolanje je nadaljevala na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju pri Prof. Wolfgangu Schulzu in zaključila magistrski študij pri Prof. Erwinu Klambauerju v Grazu, Avstriji.  Dodatno se je udeleževala mojstrskih seminarjev pri svetovnopriznanih glasbenikih, med drugim pri Emmanuelu Pahudu, Robertu Aitkenu, GasparHoyosu, Jamesu Galwayu in Felixu Renggliju.

Brina je prejemnica številnih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih (1. nagrada na tekmovanju Temsig Slovenija, posebna nagrada za najboljšo interpretacijo na tekmovanju v Povolettu v Italiji).

Kot substitut redno sodeluje z največjimi simfoničnimi orkestri iz Nemčije. Že več kot pet let je substitutka na mestu solo-flavte v Gürzenich Orkestru iz Kölna, večkrat je sodelovala z Berlinskimi Filharmoniki, DSO Berlin, Filmorkestrom Babelsberg, Novim komornim orkesterom iz Potsdama…Do leta 2014 je bila redna članica Radijskega simfoničneg aorkestra Ljubljana na mestu solo flavte.

Brina je zelo aktivna komorna glasbenica, trenutno je članica slovenskega tria flavt.